Європейські гості: навіщо політики та топ-чиновники ЄС приїжджають до України

Їхні візити дуже важливі для українського народу...

З кожним новим звірством путінської армії європейським лідерам все складніше заплющувати очі на безчинства кремлівського диктатора. За період повномасштабного вторгнення росії Україну відвідали багато іноземних гостей: представники Євросоюзу та топ-чиновники багатьох європейських країн. Троє із них відвідали Україну 8 квітня.

Це прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер, представник ЄС із політики безпеки Жозеп Боррель та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Усі вони – затяті прибічники протидії росії як санкціями, так і озброєнням. Словаччина вже надіслала в Україну системи ППО, на черзі – бойові літаки.

Представники Євросоюзу пообіцяли прискорення процесу вступу України до їхніх лав, а саме передали документи, які потрібні для того, щоб оформити це рішення влітку. Очевидно, що таку допомогу можна надавати дистанційно, без ризикованих візитів. Але саме особиста присутність – головний козир дипломатії.

Неанонсований візит здійснив і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Він приїхав до України потягом і разом із Володимиром Зеленським прогулявся Києвом. Візит Джонсона поставив на вуха весь англомовний світ: про це написали майже всі британські ЗМІ, розмістивши фотографії прем'єра у Києві на перші смуги.

Приїзд гостей такого калібру має на меті широкого спектру. По-перше, це доводить, що в Україні безпечно і вона не скорена. По-друге, такий жест також розрахований і на підвищення морального духу українців, які пережили звірства путінської війни. По-третє, це сигнал Кремлю, що Європа справді з Україною.

Докладніше про візити європейських лідерів – дивіться у сюжеті просто зараз:

Читайте також: