Думали, що восьминіг: 6-річна дівчинка з батьком випадково натрапили на уламки корабля, який затонув 1871 року

Тім Воллак визнав, що це було неймовірне відкриття…

У серпні цього року Тім Воллак та його шестирічна донька Хенлі пережили неймовірний момент, під час риболовлі на озері Мічиган поблизу Грін-Айленда. Їхній ехолот зафіксував щось, що вони сприйняли за восьминога.  Проте, виявилося, що це були уламки трищоглового дерев'яного вітрильного корабля, який затонув у 1871 році.

Як пише видання DailyMail, вісконсінське історичне товариство підтвердило, що знахідка Тіма та Хенлі є частиною корабельної аварії, а саме уламками «Джорджа Л. Ньюмана», довжина якого складає 37 метрів. Цей корабель затонув під час смертоносної пожежі Пештіго у 1871 році, яка визначалася найбільш смертоносною лісовою пожежею в історії США.

Наступної весни планується повторний огляд затонулого корабля, і історичне товариство розглядає можливість внесення цього місця до Національного реєстру історичних місць.

Тім Воллак визнав, що це було неймовірне відкриття та висловив надію, що подальші риболовні експедиції можуть привести до ще більших знахідок історичного значення:

«Я думаю, нам просто доведеться більше ловити рибу і подивитися, чи зможемо ми знайти більше корабельних аварій».

Ця несподівана знахідка привертає увагу до багатої історії Великих озер та підкреслює значення ретельного вивчення підводного світу, де кожен об'єкт може приховувати у собі частину минулого. Адже за оцінками, з 1600-х років у Великих озерах затонуло понад шість тисяч кораблів. 

Читай також:

Фото головної: Тім Воллак/Facebook