«Додому вже повернулись три млн українців»: єврокомісарка Ільва Йохансон про ситуацію з біженцями у ЄС

Загалом Європа прийняла 6,7 млн людей, що були вимушені тікати від війни з рф…

З Євросоюзу додому вже повернулись три мільйони українців. Про це розповіла єврокомісарка з внутрішніх справ Ільва Йохансон. За її словами, до ЄС з початком повномасштабної війни виїхало 6,7 млн українців. Тобто, приблизно половина вже рушила на батьківщину. Це свідчить про те, що ситуація більш менш стабілізувалась.

«Ми повернулися до звичної кількості людей, які перетинають кордони. Я прогнозую, що багато людей, які зараз перебувають у ЄС, визначаться зі своїм майбутнім до початку навчального року», – каже Йохансон.

Вона додала, що найбільшого тягаря напливу українців зазнала на собі Чехія, якщо розраховувати кількість тимчасово переміщених на душу населення країни, яка приймає. На другому місці – Польща, на третьому – Естонія, на четвертому – Литва, на п'ятому – Болгарія, на шостому – Латвія.

Проте, скільки б українців через війну не залишили свої домівки, усі вони скоро повернуться додому. Віримо у нашу перемогу та ЗСУ!

Читайте також:

Французька Полінезія асоціюється з ідилічними картинками: білосніжний пісок, пальми, що схиляються над бірюзовою водою, і повний спокій. Але …
28122025
Світ стоїть на порозі одного з найбільш енергетично потужних періодів десятиліття. Після року Змії, який зазвичай спонукає до роздумів та стратегічного планування, 2026-й вривається з динамікою, що не терпить зволікань.
Козаки не тільки били ворогів і захищали рідну землю, а й вміли влаштувати банкет, який міг позмагатися з королівськими прийомами...
Коли ми дивимося на сучасні Збройні Сили України, ми бачимо потужну машину. Але був час, коли все трималося на куртках-камуфляжах, будівельних касках і неймовірній внутрішній силі. 
27122025
Новий рік 2026 за східним календарем — це рік Червоного Вогняного Коня. Для українців цей період залишається часом незламності, тому головними критеріями святкового меню стають швидкість, енергонезалежність та використання локальних продуктів.