Чому росіяни полюбляють послуги шаманів та цілителів

Все більше людей в рф обирають обряди замість доказової медицини…

У росії послугами різноманітних знахарів користується не лише простий люд, але й керівництво країни, чиновники та управлінці! Так, нещодавно знайшли мертвим колишнього топ-менеджера компанії «Лукойл». Але гостроти цій новині додав один пікантний факт – кремлівський мільярдер відправився на той світ після чергового візиту до місцевого шамана, який лікував олігарха від хронічного запою.

Як виявилося, в рф послугами різних цілителів, знахарів користуються скрізь. Вирощені на виступах Кашпіровського на початку 90-х, сучасні росіяни несуть останні кошти аферистам у надії вилікуватися від неіснуючих хвороб, зняти з себе порчу і заманити удачу. Від подібної недомедицини у росії щорічно гинуть тисячі, однак відвідувачів у цих знахарів менше не стало.

«Це ще один важливий аспект російської дійсності, котрий начебто будується на важливому щаблі православ’я, але православ’я – це для людей, телеглядачів, а серйозні хлопці ходять до ексклюзивних, унікальних людей, яких Бог поцілував у чоло. Різний бог: шаманські духи або російський православний бог, або загадкові темні боги. Це момент ексклюзивності. Це дуже важливо для росіян», - розповідає медіа аналітик Олексій Ковжун

Подейкують, що путін теж звертається за допомогою та порадами до російських знахарів. Методи лікування самопроголошених цілителів шокують ще більше. Про це та чому в рф цей вид діяльності ще більше розквітне у найближчі роки дізнайся у сюжеті програми «Гроші»

Loading...

Дивися також: