Бойові машини Bradley та зенітні ракети Sea Sparrow приїдуть до України: характеристики нового озброєння від партнерів

Bradley міг би значно підвищити боєздатність України…

США поки відмовилися відправити танки Abrams до України, проте Білий дім оголосив, що до України поїдуть бойові машини Bradley – гусенична бойова броньована машина з автоматичною гарматою та кулеметом. Про це пише видання Politico.

«Bradley міг би значно підвищити боєздатність України. США вже направили понад двох тисяч бойових машин, у тому числі сотні машин із протимінним захистом та HMMWV, які Київ використав для прориву оборони росії. Але золота стандартна бойова машина піхоти армії США Bradley є більш швидкою і краще захищеною модифікацією бронетранспортера M113», - пише видання.

Крім 25-мм ланцюгової гармати Bushmaster, бойова машина також озброєна двома протитанковими ракетами TOW та спареним кулеметом калібру 7,62.

«Brad не танк, але він може бути винищувачем танків», - написав у Твіттері генерал-лейтенант у відставці Марк Хертлінг, також колишній командувач армії США в Європі.

За словами генерал-лейтенанта у відставці Бена Ходжеса, колишнього командувача армії США в Європі, що Bradley також вважається менш небезпечним вибором, ніж Abrams, для адміністрації США, яка все ще стурбована тим, щоб не спровокувати москву. Але на полі бою він буде смертоносним, особливо у парі з київськими танками радянської доби.

«Велика частина загальновійськової війни полягає в тому, що у вас є захищена піхота, яка може рухатися поряд з танками, не відставати від них, і це частина того, що являє собою загальновійськова артилерія: піхотна бронетанкова артилерія, - сказав Ходжес. - Те, що ваша піхота рухається разом з ними, робить її набагато більш смертоносною».

Крім того, в пакет допомоги уперше увійдуть зенітні ракети Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням, які можна запускати з моря або з суші для перехоплення літаків або крилатих ракет. За словами двох джерел, знайомих із цим питанням, українським військовим вдалося пристосувати свої існуючі пускові установки Бук радянських часів для стрілянини по «Морському горобцю».

Читайте також: