Бабуся знищила більше 100 одиниць техніки: як 70-річна українка допомогла артилерії ЗСУ?

Історія героїні з Мотижина, Київської області…

Україна пишається своїми героями. А мужності 70-річної жінки з села Мотижин, Київської області, можна тільки позаздрити. Лише уявіть, бабуся, кожного разу ризикуючи своїм життям, «наводила» артилерію ЗСУ на техніку російських окупантів.

У героїні була одна із крайніх хат і вона бачила переміщення ворожої техніки, яка стояла у їхньому селі. Вона пішки виходила до ворогів, рахувала техніку, приходила додому і по телефону пояснювала розташування сину.

«Ми працювали з нею більше двох тижнів. Були такі випадки, коли вона йшла, збивалася, верталась назад і перераховувала. Приходила давала приблизні координати, називала точки і вже її син казав нам де, а ми визначали точки», - розповів представник ЗСУ.

Просто неймовірно, але за підрахунками військових бабуся допомогла знищити близько 100 одиниць важкої техніки, серед яких щонайменше два «Бука» та радіолокаційна станція:

«Це станція, яка глушить зв'язок. У нас завжди була з нею проблема, бо ні зв’язку не було, ні дрона запустити не можна було. А бабуся цю антену знайшла і ми теж по ній відпрацювали».

На жаль, за свій героїзм жінці довелося заплатити життям.

 «Орки зрозуміли, хто це робив і цю хату зрівняли з землею: вони спочатку розбомбили будинок, а потім їздили по ньому танками. Нажаль, бабуся загинула», - розповів захисник України.

Дії цієї мужньої українки з Київської області допомогли не пустити окупантів далі за її населений пункт.

Слава Героям України!

Читайте також: