Астронавт NASA і рекордсмен, який рік поспіль був у космосі, розповів, що перше зробить після повернення додому

Вирушаючи у космічну подорож, Френк Рубіо навіть не здогадувався, що місія так затягнеться…

Минулий тиждень став історичним для Френка Рубіо. Він увійшов у світову історію, як астронавт NASA, який найдовше був у космосі. Рубіо став першим американцем, який перебував в космосі цілий рік поспіль, пише видання Iflscience.

Вирушаючи у космічну подорож, чоловік навіть не здогадувався, що місія виявиться настільки тривалою і важкою. Рубіо застряг на Міжнародній космічній станції (МКС) разом із ще двома космонавтами. Їхня капсула «Союз» потрапила під мікрометеорит, що призвело до витоку теплоносія. Подія призвела до перетасування місій з росії. Порожній «Союз» відправили в космос, але тріо мало взяти на себе роботу космонавтів і астронавтів, які мали на ньому подорожувати.

Френк Рубіо поділився своїми почуттями у прямому ефірі з Міжнародної космічної станції (МКС). Під час інтерв’ю його запитали, чи погодився б він на місію, якби знав, що йому доведеться бути в космосі 370 днів. Чоловік був дуже чесним, сказавши, що не погодився б:

«Якби вони запитали мене заздалегідь перед навчанням, тому що ви тренуєтеся протягом року або двох років для своєї місії, я б, ймовірно, відмовився. Це було б важко, але я б відмовився. Все через сімейні речі, які відбувалися минулого року. Якби я знав, що мені довелося б пропустити ті дуже важливі події, я просто мав би сказати - «Дякую, але ні».

Рубіо також запитали, що він збирається робити, щойно повернеться додому.

«Обіймати мою дружину та дітей буде найважливішим, і я, ймовірно, зосереджуся на цьому протягом перших кількох днів, — відповів Рубіо. – Ми достатньо благословенні тим, що у нас є тихе подвір’я, і я думаю, що буду просто виходити у двір і насолоджуватися деревами та тишею. Тут, нагорі, у нас постійне гудіння машин, що тримає нас живими. Це дуже важливо, але це просто постійний гул... Тому я з нетерпінням чекаю на те, як зможу просто бути на вулиці й насолоджуватися спокоєм і тишею».

Довгоочікуване повернення астронавта NASA Френка Рубіо на Землю заплановане на 27 вересня цього року.

Інтерв’ю чоловіка дивись у відео:

Читай також:

Фото: NASA/Френк Рубіо