Американець втратив руки і ноги після того, як його лизнув собака

Чоловік постраждав від рідкісної інфекції після того, як шкідливі бактерії зі слини собаки потрапили в його кров.

Грег Мантейфель зі штату Вісконсін гадав, що у нього звичайний грип, але все виявилося набагато серйозніше. Все почалось з лихоманки та блювоти. Але до наступного ранку його дружина помітила, що тіло чоловіка вкрите дивними синцями, та терміново відвезла його до лікарні.

Про це повідомляє Science Alert.

Протягом тижня у лікарні 48-річний чоловік, який фарбує будинки та любить кататися на своєму мотоциклі Harley-Davidson, втратив ноги. А потім його руки.

Чоловік постраждав від рідкісної інфекції після того, як шкідливі бактерії зі слини собаки потрапили в його кров, викликаючи сепсис та отруєння. Лікарі кололи йому антибіотики, щоб запобігти поширенню інфекції, але згустки заблокували потік крові до його кінцівок, через що тканини і м'язи відмерли. Щоб врятувати життя чоловіка, лікарям довелося ампутувати йому ноги та руки.

Люди зможуть використовувати три руки одночасно

Інфекція була викликана бактерією Capnocytophaga canimorsus. Швидше за все, вона потрапили в організм Мантейфеля зі слини собаки.

Ці бактерії присутні в слині більшості здорових собак і зазвичай не є шкідливими ані для тварин, ані для людей. Але в окремих випадках можуть отруїти кров і викликати смерть.

Від кого саме він заразився, американець не знає. Дружина Мантейфеля розповідає, що він дуже любить собак і часто гладить їх.

Тепер на Грега Мантейфеля чекає протезування кінцівок та лікування в реабілітаційному центрі. Однак він не падає духом і прагне рухатися вперед.