Політичні туристи. Леонід Черновецький проти Міхеіла Саакашвілі

Люстратор 7.62. Прокляття системи

Грузини з радістю віддали нам власного керманича, а ми щедро поділились  своїм "міцним господарником". Анонс програми Люстратор. Спецпроект від 24.07.2016.

Узбережжя Чорного моря, Кобулеті, Грузія, шикарна вілла, золоті унітази, – тут зараз мешкає колишній мер Києва Леонід Черновецький. У Грузії епатажний керівник української столиці не просто насолоджується життям, а й веде досить активну політичну діяльність. Місцеві бабусі захоплюються Льонею-космосом і його продуктовими наборами не менше, ніж колись захоплювались київські пенсіонери.

Узбережжя Чорного моря, Одесса, Україна – тут полум'яний реформатор і колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі вже понад рік обіцяє здолати корупцію, реформувати правоохоронні органи, впровадити нові правили взаємодії влади та бізнесу. Щоправда, запитань щодо конкретних результатів цих обіцянок  Міхо відверто уникає. А ще він не тільки перебуває на державній службі, а й активно займається просуванням в Україні власної політичної сили. Амбіцій щодо повернення в політичне життя рідної Грузії Саакашвілі також не приховує: його партія активно готується до майбутніх парламентських виборів.

Ось така політична рокіровка відбулась між дружніми народами двох країн. Грузини з радістю віддали нам власного керманича, а ми щедро поділились  своїм "міцним господарником". Що саме вийшло з такого "обміну"? Що об'єднує Леоніда Черновецького та Міхеіла Саакашвілі? Чим відзначились в Україні інші політики-туристи?

Екскурсія розкішним маєтком космічного поціновувача бабусь та незручні запитання грузинським реформаторам у спецпроекті журналіста програми Люстратор Олени Михайловської у випуску Люстратор. Спецпроект у неділю, 24 липня, о 12:00 на каналі 2+2.

 

У попередніх випусках програми Люстратор 7.62:

Криваве сафарі. Як у Могілеві-Подільському полюють на людей

Історія сучасного раба. Як у колоніях "ДНР-ЛНР" знущаються над в'язнями

Донецький аеропорт. Несплачений борг

Новини

Всі новини
Найкращим журналістським розслідуванням визнано матеріал журналіста програми "Люстратор 7.62" Володимира Тимофійчука - "Винний без вини?! Як судять неповнолітніх".
Чи вдасться екс-чиновнику, розкрадачу держскарбниці Олегу Бачуну відбілити свою репутацію і дібратися до вищих щаблів влади, дізнавався Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Поліцейські пристрасті на Буковині та приголомшлива безкарність патрульних –  у Люстраторі. Прокляття системи на 2+2.
Чому в Україні росте злочинність та як до цього причетний Кремль, з'ясував Люстратор на 2+2.
Що намагаються приховати копи, котрі стали учасниками жахливої аварії, та хто винен у смерті 21-річного хлопця, з'ясував Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Скільки отримують судді, котрі не виконують своїх обов'язків, і хто вкрав у громадян право на правосуддя – у програмі Люстратор. Прокляття системи на 2+2 . 
Як Україна опинились під прицілом російських спецслужб та чого коштуватиме громадянам пропаганда агресора, дізнавався Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Де в Україні без суду та слідства правоохоронці запроторюють невинних до в'язниці та як у новій поліцї працюють цілі "родинні підряди", з'ясовував  Люстратор. Прокляття системи на 2+2.  
Дивитись більше