Західні ракети Zuni налякали росіян, навіть ще не доїхавши до України: як рос-тв заспокоює своїх співгромадян?

Гроші

Ракета Zuni здатна знищувати як бронетехніку, так і живу силу ворога…

Нещодавно ми розповідали про новий пакет допомоги від США, який Президент України Володимир Зеленський назвав «рекордним». У ньому є й ракети Zuni класу «повітря-земля», які можуть нести понад 25 кілограмів вибухівки зі швидкістю понад 700 м/с кожна. Здатні знищувати як бронетехніку, так і живу силу ворога. Має всі шанси стати головною проблемою російської піхоти.

«Цілі цієї ракети можуть бути будь-які, але пріоритетні – це піхота. Незалежно від того перебувають вони на марші, у наступі чи обороні. Просто змінюється тип боєголовки», - кажуть військові експерти.

На рос-тв поспішили заспокоїти своїх співгромадян, мовляв, Україна все одно не зможе використати ракети Zuni, адже її кріплення спроектовані під західну авіацію і до української не підходять. Однак видавати бажане за дійсне у росіян стало вже традицією, адже проблема вирішується вкрай просто.

«Потрібно просто зробити перехідник на пусковому контейнері, де знаходяться чотири ракети і підвести 25 вольт для їхнього старту. А що таке перехідник для пускової установки? Це проста металева балка. Нічого надприродного в адаптації наших літаків немає», - кажуть військові експерти.

До того ж, на озброєнні країн НАТО є авіація ідентична до української. Наприклад, такі як: МІГ-29, Мі-8 або МІГ-24. Отже, можливість перевірити використання Zuni з пострадянської техніки була. Та й ніхто не став би відправляти чотири тисячі ракет, якими не можна скористатися. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше