«Viktor» проти «Шахед»: як чеські зенітні комплекси стали вбивцями іранських БПЛА в Україні?

Гроші

З ними протиповітряна оборона нашої країни стала в рази потужнішою…

Зенітні комплекси «Viktor», надані Україні Чеською республікою, чудово зарекомендували себе в бою. З ними протиповітряна оборона нашої країни стала в рази сильнішою. «Viktor», за своєю суттю, - це подвійний великокаліберний кулемет, встановлений на позашляховик. І це дає українським військовим колосальну перевагу у часі. Враховуючи загальну вагу, порівняно з бронетехнікою, вони можуть заїхати далі гусеничної техніки, швидше відпрацювати по цілі та безпечніше залишити позиції.

«Коли йде стрілянина з кулемету, є певна віддача, тому дуже важливою є конструкція на якому він встановлений. І така машина, як зенітний комплекс «Viktor», цілком підходить і важче машину використовувати просто немає необхідності», - каже військовий експерт Олексій Гетьман.

Також ці комплекси ще називають «вбивцями Шахедів». За словами експертів, їх достатньо для того, щоб успішно збивати іранські БПЛА, які продовжують тероризувати мирних українських мешканців. У чому ще специфіка цієї зброї, і як вона працює для захисту українського неба – дивись у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше