Виготовлення протезів в Україні: професія, яка буде популярна в країні найближчі 20 років

Гроші

Нині в країні не вистачає більше сотні кваліфікованих спеціалістів…

В Україні з кожним місяцем кількість пацієнтів, які потребують протезів для кінцівок, стрімко зростає. Якщо раніше на місяць в одній з майстерень збирали до 6 протезів, то для задоволення попиту зараз потрібно щонайменше 20 одиниць. Така потреба викликана збільшенням кількості пацієнтів із травмами внаслідок розпочатої росією війни.

Проте протезистам України не вистачає ресурсів та фахівців, щоб упоратися з таким дефіцитом. Це не просто питання фізичного навантаження, а й нестачі досвіду та знань. Для виготовлення якісних протезів необхідно як вміння працювати з матеріалами, так і розуміння анатомії кінцівок, принципів управління протезами і біомеханіки.

На даний час у країні не вистачає більше сотні кваліфікованих фахівців із протезування, і ця цифра продовжує зростати. Щоб упоратися із цією ситуацією, навчальні заклади збільшують набір студентів на спеціальності, пов'язані із протезуванням. Основи викладають у таких вузах, як Київський політехнічний інститут та Львівська політехніка. До того ж, співпраця з іноземними колегами, вивчення новітніх технологій та обмін досвідом допомагають українським фахівцям підняти свій професійний рівень.

Однак подолання дефіциту фахівців у цій галузі – це довгострокове завдання, яке потребуватиме спільних зусиль навчальних закладів, професіоналів та державних органів. Подробиці – у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше