Україна почала використовувати американські ракети ZUNI для літаків СУ-25

Гроші

Про це сало відомо з фото, опублікованих командувачем Повітряних сил ЗСУ…

Про передачу ракет ZUNI класу повітря-земля стало відомо ще на початку 2023 року. Тоді Пентагон заявив, що Україна отримає 4 тисячі таких боєприпасів, проте головною проблемою залишалася несумісність західних ракет з українськими літаками. Але, судячи з фото, які опублікував нещодавно командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, цієї проблеми більше немає.

«Якщо ми говоримо про використання цієї ракети літаком СУ-25, то просто використовується якийсь перехідник або спеціальний пристрій для відстрілу цих ракет. На опублікованих кадрах пілони літака зафарбовані, а це означає, що рішення про кріплення є якимось досить специфічним, щоб ні ворог, ні інші сторони, для кого ця інформація не призначається, не одержали її», - каже авіаційний експерт Богдан Долинце.

За словами авіаексперта, поки що незрозуміло запускаються ракети ZUNI із СУ-25 зі стаціонарних напрямних американського виробництва, чи це якась унікальна спеціальна розробка України. Але насправді неважливо, як і хто зробив кріплення для ракет, головне, що українські пілоти розуміють і вміють із цим працювати. Також зрозуміло й те, що системи кріплення аж ніяк не впливають на ефективність ведення вогню. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше