У росії та білорусі таксисти та робітники почали страйкувати через рекордно низькі заробітки

Гроші

Про свободу та здорову конкуренцію там давно забули…

Різні країни, міста, сфери, але об’єднує їх одне першоджерело протестів - війна проти України, санкції та провальна політика Путіна з Лукашенком. Це перші соціальні симптоми системної економічної хвороби. Страйки розкрили реальні заробітні плати в так званій «сверхдержаве». Так, російський штукатур на будівництві житлових комплексів отримує цілих 25 600 рублів, а підсобний робітник – не повну 21 тисячу, навіть за офіційним, спеціально завищеним курсом, це менше 10 тисяч гривень. Та і ціни на продукти харчування в росії в середньому вищі за українські, тому вижити звичайному робітникові в рф стає дедалі важче. І це лише початок, адже санкції лише почали свою дію.

Підкосила війна ще й їхнє іпотечне кредитування, та й всі прибутки населення, тому попит на житло в рф стрімко падає.

Путінські маневри сильно вдарили і по автомобільній галузі. Запчастини здорожчали у 2-3 рази. Та й вибір скоротився до мінімуму. Санкції підкинули ціни на авто та на пальне. Тепер водій таксі не може заробити, а монополістом на їхньому ринку пасажирських перевезень стало таксі Яндекс, захопивши 80% сфери. Більше того, компанія активно підтримує дії кремля, і навіть фінансує їх.

Про те, як російський Яндекс приховує правду від звичайних росіян. Як звичайні роботяги батрачать на дружків путіна. Та як у білоруському Бобруйську почали страйкувати таксисти, адже через той самий Яндекс звичайний білоруський таксист почав заробляти всього 7 тисяч гривень, або ж 16 тисяч рублів, втративши можливість утримувати сім’ю. Про це та більше дивися у сюжеті програми «Гроші»

Loading...

Дивися також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше