Поранений, без їжі та води, самотужки утримував позиції: неймовірний подвиг українського військового з хепі-ендом

Гроші

Оборона військового з позивним «Фін» тривала довгих 14 днів…

У ході телемарафону стало відомо про неймовірний подвиг військового Сергія Спаденюка, відомого за позивним «Фін». Протягом 14 днів, поранений, без їжі та води він самотужки утримував українські позиції під Кліщіївкою на Донечині.

Після обстрілу російських військ Фін разом зі своїми товаришами по службі отримав поранення, коли відбивав позиції від ворога. У чоловіка було травмовано обидві ноги, але він вирішив евакуюватися останнім. Однак, коли настала його черга, зробити це вже було неможливо.

«На той момент ноги у мене були вже обидві посічені. Тому я витягнув чеку з гранати та приготувався зустрічати піхоту супротивника», - згадує український герой.

Вважаючи, що ніколи вже не зможе вибратися, Сергій викликав вогонь української артилерії на себе, що допомогло знищити значну кількість ворога. Неймовірно, але йому вдалося вижити! Більше того – він протягом 14 днів, ще не раз коригував вогонь по ворогові.

На жаль, численні спроби евакуювати героїчного бійця не вдавалися. Все, що залишалося товаришам по службі – це скидати Фіну з дрону воду, ліки та батончики. Тому командуванням та солдатом було ухвалено рішення про його самостійну спробу доповзти до місця, де Сергія зможуть забрати українські військові.

Як чоловікові з пораненнями обох ніг вдалося проповзти мінним полем і залишитися живими, дивись у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше