Підтримувала кума грошима: СБУ викрила, що компанії Оксани Марченко фінансували росгвардію та мвд рф

Гроші

Слідчі провели обшуки у зрадниці і знайшли ще чимало цікавого…

Нещодавно Служба безпеки України провела масштабні перевірки і ліквідувала схему підпільного фінансування російських окупаційних угруповань з боку громадян України. Але найцікавіше те, що до їхньої організації причетна кума путіна та дружина зрадника Медведчука Оксана Марченко.

«Саме вона є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства у Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки росгвардії та мвд рф в окупованому Криму. – повідомила СБУ – Встановлено, що ці компанії платили рашистам нібито за «охорону нерухомості Медведчука» на території півострову».

Виявилося, що Марченко була законослухняною і справно сплачувала податки, але не в Україні, а до бюджету тимчасовоокупованого Криму.

«Загальна сума здійснених платежів на користь країни-агресора становить більше 50 млн у гривневому еквіваленті. Для реалізації схеми Оксана Марченко зареєструвала у Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів. Для його створення задіяла активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані у Києві. Потім «кримська» фірма підписала відповідні «охоронні» угоди зі структурами росгвардії та мвд рф. Після початку повномасштабного вторгнення рф компанія Марченко продовжила фінансувати бюджет рашистів», - повідомляє СБУ.

Слідчі провели обшуки у Оксани Марченко і знайшли ще чимало цікавого. Про це – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше