«Недоторканні»: чому гіркін-стрєлков та пригожин безкарно критикують путінську владу?

Гроші

Критиканти досі не є фігурантами кримінальних справ і вільно живуть у росії…

Володимир путін править у посії вже понад 20 років і за цей час практично всі, хто критикував владу і перебував в опозиції, були ліквідовані – або вбиті, або заарештовані та засуджені до ув'язнення. Проте, останнім часом, на російській політичній арені з'явилося кілька «акторів», які не просто критикують путінську владу, а й відкрито принижують самого вв. Ці люди – представники ультрапатріотичних груп: ігор гіркін-стрєлков та засновник ПВК «вагнер» євген пригожин. То чому ж іншим не можна, а їм можна? Чому критиканти досі не є фігурантами кримінальних справ і, перебуваючи у росії, продовжують критикувати владу?

У політичних аналітиків із цього приводу є дві версії. Перша – це тому, що влада вже не в змозі усунути невдоволення і будь-який крок призведе лише до погіршення становища, тому путін обирає бездіяльність.

«Поки йде війна всі ці стрєлкові, пригожини з їхніми аудиторіями – це люди, які підтримують війну, більше того – вони найактивніше йдуть воювати. На відміну від чиновників росії, які війну та путіна люблять за гроші, ці відморожені «урапатріоти» ідейно мотивовані. І зараз путінська влада не хоче розколювати ці групи підтримки», - вважає російський соціолог та журналіст Ігор Ейдман.

За іншою ж версією сценарій пригожину пишуть у кремлі. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше