Кремль зобов'язав іноземний бізнес, який хоче залишити ринок Росії, заплатити десятину: як це вплине на економіку рф?

Гроші

А бажання «піти» має бути узгоджене зі спеціально-створеною комісією...

Загальна річна виручка закордонних підприємств, які з тієї чи іншої причини досі працюють на ринку росії, становить майже $300 млрд. Це, майже п'ята частина ВВП країни-терориста. Звичайно ж, відпускати такі гроші зі своєї кишені росія не хоче і нещодавно запровадила нові економічні закони, згідно з якими тепер потрібно заплатити не тільки за те, щоб почати бізнес в рф, а й за те, щоб вийти з російського ринку. А бажання «піти» має бути узгоджене з так званою «урядовою комісією з іноземних інвестицій», їй і належить віддати десятину після закінчення угоди.

«Ті обмеження, які запроваджуються кремлем для іноземних компаній, нагадує рекет у чистому вигляді. Тобто, ти можеш робити все, що хочеш, але заплати нам за це данину», – каже економіст Анатолій Амелін.

Крім того, за словами експертів, росія запроваджуючи такі закони, вирішує одразу два завдання – наповнення бюджету та отримання контролю над іноземними технологіями.

«Багато західних компаній та виробництва, йдучи не мали змоги вивести обладнання і таким чином росія отримала доступ до іноземного, технологічного обладнання, яке можна скопіювати або використовувати для своєї діяльності. Але те, що робить кремль – це дуже потужний цвях у кришку труни російської економіки, бо тепер компанії сто разів подумають, чи починати бізнес з такими умовами у рф», - каже економіст Анатолій Амелін.

Але крах економіки росії в кремлі мало кого хвилює. Чому – дивись у сюжеті:

Читайте також:

фото: скріншот з відеосюжету

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше