Хліб 2022: українські фермери, незважаючи на обстріли та заміновані поля, виїхали на збір врожаю

Гроші

Ця компанія зі збирання зерна стала найскладнішою за всю історію незалежності України…

Компанія зі збирання зерна у 2022 році стала найскладнішою за всю історію незалежності України. І якщо раніше росія прицільно знищувала елеватори, в яких зберігався врожай минулого року, то зараз під вогнем орків ті поля, які українським фермерам ціною неймовірних зусиль вдалося засіяти навесні.

«Вони стріляють запальними снарядами цілеспрямовано у три різні точки на полі, щоб воно горіло з різних боків і його неможливо було загасити. Тобто вони роблять це спеціально. Вогонь більше трьох метрів, все згоряє миттєво», - каже голова криворізької районної військової адміністрації, каже Євген Ситниченко.

Але навіть попри це комбайнери, ризикуючи власним життям, виїжджають на поля і намагаються врятувати хоч частину врожаю, щоб не допустити голоду в Україні.

«Ще п'ять років тому ми збирали близько 60 млн. тон зерна. І цього цілком вистачало і для внутрішнього, і для зовнішнього ринків. Тому прогнозовані 50, а за нашими підрахунками – 60 млн. тон, які ми очікуємо зібрати за зерновими, цілком вистачить. Включаючи основні зернові культури, наприклад, пшеницю, де для українського ринку потрібно близько 5-6 млн. тон, а ми вирощує близько 25-30 млн. тон», - каже директор Інституту аграрної економіки Юрій Лупенко.

Подробиці – сюжет:

Читайте також:

Гаваї асоціюються з нескінченним літом, білим піском і коктейлями під пальмами. Проте за лаштунками цієї сонячної ідилії ховається зовсім інша реальність. 
24122025
Космічний телескоп Джеймса Вебба знову підкинув науці проблему, яку неможливо ігнорувати. Астрономи зафіксували екзопланету, склад атмосфери якої не відповідає жодному відомому сценарію формування планет. 
Сьогодні важко уявити зимові свята без мерехтливих вогників на штучній або живій ялині. Проте, якщо відмотати час на триста років назад, ми побачимо зовсім іншу картину. У XVII–XVIII століттях головним героєм свята був він — величний і символічний дідух. 
Коли вечірнє небо затягує сутінками, а на столах з’являється перша з дванадцяти пісних страв, ми рідко замислюємося про походження цих традицій. 
Українська кухня завжди славилася своїми ковбасними традиціями, і серед усіх смаколиків особливе місце займає мацик…
У Києва розташувався музей живої історії «Мамаєва Слобода»…