«Це внутрішньополітичний елемент боротьби США»: політолог про заклики республіканців скоротити зовнішню допомогу, зокрема й Україні

Гроші

Зараз в Америці триває боротьба за місце у парламенті між демократами та республіканцями…

Зараз у США триває боротьба за місце у парламенті між демократами та республіканцями. Останні у своїх спічах говорять про те, що «гроші потрібно витрачати в Америці та на американців, відповідно необхідно скоротити військову та фінансову допомогу, наприклад, в Україні». А The Washington Post нещодавно опублікував статтю з неоднозначним заголовком – «США приватно просять Україну показати, що вони відкриті до переговорів з росії». В уряді ж країни запевнили, що жодних «прохань» такого роду не отримували.

«Назвати такі заяви деяких кулуарних представників американського уряду офіційною ми не можемо. Для уряду України офіційних сигналів про те, щоби ми висловили готовність до переговорів з росії не надходила. Більше того, я думаю, що і ми, і наші західні партнери чудово розуміють, що домовлятися з путіним на його умовах шляхом поступок якихось територій є неприйнятним ні для України, ні для наших партнерів», - каже член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський.

І все, що зараз активно обговорюється у пресі, є елементом передвиборної копані.

«Тут немає абсолютно ніякої «зради», як у нас люблять говорити та шукати якісь підводні камені. Це елемент внутрішньополітичної боротьби США. Я впевнений, що після закінчення виборів у конгрес і сенат, незалежно від того, яка більшість там буде сформована – демократична чи республіканська – з ключових питань, які стосуватимуться зовнішньої політики, там буде єдність, у тому числі й у питанні України», - вважає політолог Ігор Рейтерович.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше