Африканське сафарі ГУР на «Вагнер»: український спецназ проводить таємні операції в Судані?

Гроші

Офіційні представники ГУР не підтверджують, але й не спростовують інформацію…

Незважаючи на відсутність офіційних підтверджень, спалахнула дискусія про можливу присутність українського спецназу в Африці, спрямованого на боротьбу з російською ПВК «Вагнер». Згідно з поширеною інформацією, відеофрагменти дій українських спецназівців у Судані, які нібито знищують бойовиків «Вагнера», викликають живий інтерес у суспільстві.

Аналітики, хоч і не можуть підтвердити справжність відео, висловлюють припущення, що за діями спецназу можуть стояти українські спецслужби. І зазначають, що їхні дії в Африці можуть бути зумовлені не лише стратегічними міркуваннями, а й міжнародними зобов'язаннями України. Росія активно прагне встановити контроль за ресурсами в Африці, і українське втручання може бути відповіддю на ці спроби.

Слід зазначити, що українська розвідка (ГУР) проводить операції не лише на своїй території, а й за кордоном. Можливо, дії спецназу в Африці є відповіддю на загрози безпеці, які можуть стосуватися не лише України, а й її міжнародних партнерів.

Офіційні представники ГУР не підтверджують, але й не спростовують інформацію про дії своїх спецназівців у Судані. Однак варто зазначити, що вони неодноразово говорили про те, що російські військові злочинці переслідуватимуться незалежно від того, де вони перебувають.

Експерти вважають, що подібні операції несуть у собі інформаційний характер і можуть бути демонстрацією можливостей української сторони у проведенні спеціальних операцій за межами своєї території.

Подробиці та відео ліквідації вагнерівців – дивись у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше