«Зарплата» у $56 мільярдів: Ілон Маск потрапив до суду

ДЖЕДАІ

Позов подав один із акціонерів Tesla…

Днями суд штату Делавер заслухав заключні аргументи щодо компенсаційного пакету Tesla Ілона Маска, який зараз оцінюється приблизно в $56 млрд і відомий як найбільша в історії плата топ-менеджеру. Про це пише УкрАвтопром.

«У позові одного з акціонерів Tesla йдеться, що плата Маску виходить за межі розумного судження, а компанія не вимагала від генерального директора роботи в Tesla повний робочий день. Зі свого боку адвокати Ілона Маска стверджують, що компенсаційний пакет керівнику компанії був виправданим, оскільки ніхто інший не зміг би підвищити вартість Tesla так, як це зробив Маск. Така оплата була необхідна, щоб Маск зосередився на компанії, а акціонери отримали вигоду від його лідерства, яке в десятки разів підвищило ціни на акції Tesla».

Ілон Маск не отримує зарплату в її класичному вигляді, його платіжний пакет дозволяє купувати 1% акцій Tesla зі значною знижкою кожного разу, коли досягаються цільові та фінансові показники.

За словами адвокатів, Tesla досягла всіх 12 поставлених цілей, а вартість компанії зросла до $1 трильйона у 2021 році з $50 млрд, коли було укладено пакет.

Маск, який також керує ракетною компанією SpaceX, сказав суду, що розглядав платіжний пакет як спосіб реалізувати свої амбіції щодо міжпланетних подорожей. Підготовка судового рішення займатиме, ймовірно, не один місяць.

Читайте також:

Новини

Всі новини
18072023
ДЖЕДАІ
Є багато неправильної інформації про дії під час ДТП з падінням у воду…
17072023
ДЖЕДАІ
Велосипедистів в місті сприймають, як повноправних учасників дорожнього руху…
15072023
ДЖЕДАІ
Зустріти на мексиканських дорогах авто, на якому немає подряпин практично неможливо…
13072023
ДЖЕДАІ
За їзду у нетверезому стані передбачено найсуворіше покарання, але…
12072023
ДЖЕДАІ
Willys є одним із найвідоміших військових транспортних засобів у світі…
10072023
ДЖЕДАІ
Мексиканський уряд активно бореться зі злочинністю та наркотрафіком...
08072023
ДЖЕДАІ
США, Сербія, Болгарія, Литва та Латвія, Польща, Чехія, іще Чехословаччина, Німеччина…
Дивитись більше