Українські дизайнери пошили еко-одяг з конопель

ДЖЕДАІ

Він не боїться лютих морозів і цілковито безпечний для довкілля. Ідея не нова, з конопель шили ще діди-прадіди, але зимовий одяг унікальний витвір 2 століття.

Екологічна, тепла та ультрамодна! Український бренд придумав та пошив шубу з конопель. Дизайнери запевняють: така точно витримає київські морози. Так вам не почулося! Ця шуба пошита з конопляного прядива.

Канабіоїд, від якого нам стає трошки, якось в голові крутиться, в цій траві такого немає, тому можна скурити хоч гектар і трошки в тебе помутиться від диму в голові і більше нічого.

Оксана Дево, дизайнерка

Український бренд вже кілька років виробляє конопляні ковдри, подушки, штори, шкарпетки, кеди, еко-торбинки, тканину, конопляну олію та борошно. А цього року запустив і лінійку шуб на конопляному хутрі. Вона двостороння, шубу-трансформер можна вивернути й одягнути кожушком нагору.

Текстильні коноплі для виробництва вирощують у Полтавській області без застосування пестицидів. Сировину оброблюють на спеціальному заводі. Кілька років експериментів з волокном і народилося таке пухнасте хутро. Воно розкладається швидше, ніж синтетичне. І від такої шуби ніколи не почнеться алергія.

Я просто задалася такою ціллю – зробити хутро з трави, бо це дуже екологічно, приємно на дотик, не шкодить навколишньому середовищу, для людини корисно ходити, носити, пахне травою, можете понюхати.

Оксана Дево, дизайнерка

Нині в Європі рідко зустрінеш на вулицях модниць в шубі з натурального хутра. У Нідерландах навіть повністю заборонили хутрові ферми. Українські зоозахисники вимагають закрити їх і в нас. Їхня петиція знайшла підтримку у суспільства. Тож в колекціях українських дизайнерів новий тренд – штучні шуби.

Напередодні музичний Oy Sound System виступав на фестивалі в оупен ейр форматі. Щоб не задубнути – на сцену довелося вдягатися.

Ми були у верхньому одязі, тому не змерзли, але хотілося б якось ефектніше виглядати.

Вікторія Родько, вокалістка Oy Sound System

Конопляна шуба – було б те, що треба! Тим паче, що коштує вона куди менше за натуральний аналог – лише від 9 тисяч гривень.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Новини

Всі новини
18072023
ДЖЕДАІ
Є багато неправильної інформації про дії під час ДТП з падінням у воду…
17072023
ДЖЕДАІ
Велосипедистів в місті сприймають, як повноправних учасників дорожнього руху…
15072023
ДЖЕДАІ
Зустріти на мексиканських дорогах авто, на якому немає подряпин практично неможливо…
13072023
ДЖЕДАІ
За їзду у нетверезому стані передбачено найсуворіше покарання, але…
12072023
ДЖЕДАІ
Willys є одним із найвідоміших військових транспортних засобів у світі…
10072023
ДЖЕДАІ
Мексиканський уряд активно бореться зі злочинністю та наркотрафіком...
08072023
ДЖЕДАІ
США, Сербія, Болгарія, Литва та Латвія, Польща, Чехія, іще Чехословаччина, Німеччина…
Дивитись більше