У Києві тестують швидкісні електрички

ДЖЕДАІ

До Києва з Ірпеня за 12 хвилин! Довкола столиці запустили супершвидкі електрички. Інтервал руху – майже як у метро. Чому це гарна альтернатива маршруткам і як такі системи працюють у Європі?

У Києві тестують електричку нового формату. Інтервал руху у години пік становить від 7 до 15 хвилин. Нові потяги вже курсують зі станції Святошин до станції Клавдієве, через Ірпінь, Бучу, Ворзель та Немішаєве. Зараз це 12 рейсів у час пік, по шість вранці та увечері.

Для потреб маршруту будуть використовувати оновлені електрички, зараз їх дві. Тут замінили сидіння, вікна та вентиляцію. Електричка конкуруватиме із приміськими маршрутками та має неабияк розвантажити дороги. З останнім погоджуються і експерти-урбаністи. Адже до Києва, за їх словами, щодня в’їжджає до 15 000 маршруток із приміської зони.

Використання електрички у якості приміського транспорту – звичайна річ у європейських мегаполісах. Наприклад, у Берліні електричка та метро – одне ціле. Із центру Берліна до передмість можна доїхати за якихось 30 хвилин. Така ж ситуація і у Парижі. Електричка тут навіть швидша за метро, бо має менше зупинок.

Українські таксисти подали до суду на Нацполіцію

В Укрзалізниці обіцяють – за три місяці тестів перспективи проекту стануть зрозумілими. Якщо експеримент визнають вдалим, будуть домовлятися із владою Києва та міст-супутників, щоб запустити нові потяги до Броварів, Вишневого, Борисполя і поєднати із міською електричкою.

Більше новин дивіться у ДжеДАІ на 2+2.

Новини

Всі новини
18072023
ДЖЕДАІ
Є багато неправильної інформації про дії під час ДТП з падінням у воду…
17072023
ДЖЕДАІ
Велосипедистів в місті сприймають, як повноправних учасників дорожнього руху…
15072023
ДЖЕДАІ
Зустріти на мексиканських дорогах авто, на якому немає подряпин практично неможливо…
13072023
ДЖЕДАІ
За їзду у нетверезому стані передбачено найсуворіше покарання, але…
12072023
ДЖЕДАІ
Willys є одним із найвідоміших військових транспортних засобів у світі…
10072023
ДЖЕДАІ
Мексиканський уряд активно бореться зі злочинністю та наркотрафіком...
08072023
ДЖЕДАІ
США, Сербія, Болгарія, Литва та Латвія, Польща, Чехія, іще Чехословаччина, Німеччина…
Дивитись більше