Сумнівна економія

ДЖЕДАІ

Досі вважаєте, що малолітражний автомобіль витрачає менше палива? Автоскептик "ДжеДАІв" спробував розвінчати цей автомобільний міф. 

Щоб перевірити, чи дійсно малолітражне авто економніше, проводимо експеримент. В нас є два автомобілі: малолітражне японське авто з об'ємом двигуна 1,6 л та німецьке з двигунам на 5,5 л. Обидва на автоматі і використовують паливо А 95.

Автоскептик заливає в машини повний бак бензину. Тепер авто готові виїхати на дорогу і спалити свій бензин у заторах. Після позначки 50 кілометрів автомобілі повертаються на піт-стоп, щоб дізнатися результати. Виявилося, що двигун більший об'ємом на 4 літри поглинув на 800 мл менше. Міф розвінчано?

Проводимо другий заїзд. Цього разу машини подолають 100 кілометрів на крейсерській швидкості. Суперники проїдуть трасою 50 км вглиб і 50 км назад на заправку.

Машини їдуть одна за одною, на одній швидкості, періодично міняючись місцями. Це так званий сліп-стрім – прийом, коли одна машина їде попереду і приймає весь опір повітря на себе, споживаючи більше бензину, ніж та, що позаду.

100-кілометрова подорож тривала близько 40 хвилин. Залишилось залити повні баки і порахувати різницю в показниках. Результати приголомшують. Менший автомобіль "випив" всього на 300 мл менше. Отже, купуючи малолітражку ви платите практично так само, як за великолітражні мотори. Відтепер ви точно знаєте, що малолітражні автомобілі не завжди витрачають менше палива.

Новини

Всі новини
18072023
ДЖЕДАІ
Є багато неправильної інформації про дії під час ДТП з падінням у воду…
17072023
ДЖЕДАІ
Велосипедистів в місті сприймають, як повноправних учасників дорожнього руху…
15072023
ДЖЕДАІ
Зустріти на мексиканських дорогах авто, на якому немає подряпин практично неможливо…
13072023
ДЖЕДАІ
За їзду у нетверезому стані передбачено найсуворіше покарання, але…
12072023
ДЖЕДАІ
Willys є одним із найвідоміших військових транспортних засобів у світі…
10072023
ДЖЕДАІ
Мексиканський уряд активно бореться зі злочинністю та наркотрафіком...
08072023
ДЖЕДАІ
США, Сербія, Болгарія, Литва та Латвія, Польща, Чехія, іще Чехословаччина, Німеччина…
Дивитись більше