Над найдовшим шосе в США зведуть міст для тварин

ДЖЕДАІ

Це шосе називають найбільшим кладовищем диких звірів. Міст рятуватиме ведмедів, вовків та оленів – потенційних жертв смертельних аварій.

11 метрів заввишки та 20 метрів завширшки: міст складатиметься з двох арок – по одній над кожним напрямком руху. Для захисту тварин від падіння та шуму встановлять 2-метровий паркан, оздоблений зеленню.

Iнтерстейт 90 – найдовше шосе у США. Воно перетинає країну із заходу на схід, його довжина − 5 тисяч кілометрів. Донедавна цю трасу вважали чи не найбільшою могилою диких тварин. Щороку вони гинуть тут сотнями.

Всі від лося чи ведмедя грізлі або маленької саламандри рухаються, щоб знайти їжу, друзів, нові місця для життя, втекти від пожежі.

Джен Воткінс, співробітниця заповіднику

Нині на території штату Вашингтон завершують будівництво найбільшого екодука. Це міст для тварин над дорогою влаштований на традиційному шляху їхніх міграцій. Це має рятувати звірів.

Саме тут дикі звірі зазвичай перетинають дорогу на своєму шляху з Каскадних гір до озера Кічелус і назад. Цей екодук спрямовуючи тварин по верху гарантуватиме і безпеку водіїв.

Міган Лотт, речниця міністерства транспорту

Зіткнення з тваринами на дорозі. У США такі аварії становлять 5 відсотків від усіх ДТП в країні. Зазвичай звірі гинуть на місці, люди ж калічаться в розбитих вщент автомобілях. Водночас, будівництво екодуків скорочує кількість таких аварій в кілька разів приблизно на 80 відсотків.

Новини

Всі новини
18072023
ДЖЕДАІ
Є багато неправильної інформації про дії під час ДТП з падінням у воду…
17072023
ДЖЕДАІ
Велосипедистів в місті сприймають, як повноправних учасників дорожнього руху…
15072023
ДЖЕДАІ
Зустріти на мексиканських дорогах авто, на якому немає подряпин практично неможливо…
13072023
ДЖЕДАІ
За їзду у нетверезому стані передбачено найсуворіше покарання, але…
12072023
ДЖЕДАІ
Willys є одним із найвідоміших військових транспортних засобів у світі…
10072023
ДЖЕДАІ
Мексиканський уряд активно бореться зі злочинністю та наркотрафіком...
08072023
ДЖЕДАІ
США, Сербія, Болгарія, Литва та Латвія, Польща, Чехія, іще Чехословаччина, Німеччина…
Дивитись більше