Як знайти високооплачувану роботу демобілізованому бійцю АТО

Дембель

Програми Дембель на 2+2 розказує історію бійця, який одразу після повернення додому почав шукати перспективну освіту і роботу.

Колишній авіаагент Дмитро Фролов потрапив під другу хвилю мобілізації. На той час Слов'янськ і гора Карачун були епіцентром бойових дій. Після року війни і важкого поранення Дмитро зрозумів, що країну треба змінювати з себе.

"Головне, після повернення, не пускатися в усі ті божевілля, які у тебе в голові, а одразу почати самовдосконалюватися", - переконаний боєць.

Після демобілізації Дмитро вирішив змінити роботу на більш перспективну та високооплачувану. Він знайшов в інтернеті інформацію про набір демобілізованих воїнів АТО і переселенців на IT-курси Brain Academy і написав їм. Щоб потрапити на курс, необхідно знати англійську мову та володіти базовими навичками комп'ютера. Навчання триває від 3 до 5 місяців.

Подібні курси є в Києві, Львові, Луцьку, Тернополі, Запоріжжі, Одесі, Харкові. Для захисників Вітчизни навчання безкоштовне.

Сьогодні фахівці IT мають неабиякий попит. Лише за останній рік на українському ринку праці потреба у цій спеціальності зросла на 25%. Близько мільйона вільних вакансій у Європі. Зарплата таких спеціалістів від 400 до кількох тисяч доларів.

Після закінчення курсів Дмитро влаштувався в компанію Київстар, де займається тестуванням мобільної мережі.

Дивіться історію бійця у ВІДЕО програми Дембель.

Новини

Всі новини
28122016
Дембель
У постійній рубриці програми Дембель на 2+2 військовий психолог Андрій Козінчук радить бійцям АТО, як зберегти шлюб після повернення з фронту.
27122016
Дембель
Чому сім'ї загиблих захисників України живуть на межі бідності без жодної допомоги та змушені оббивати пороги чиновників, які заплющують очі на їхні проблеми – у програмі Дембель на 2+2.
26122016
Дембель
Про генія-зв'язківця та радіоведучого, який щодня у ефірі піднімає бойовий дух та настрій бійців, розкаже Дембель на каналі 2+2.
26122016
Дембель
Програма Дембель на 2+2 вже багато розповідала про подяку, яку отримують герої, повертаючись з передової, від держави та чиновників: жодної допомоги, жодного співчуття та уваги до проблем. Але, на щастя, бійців щоразу рятує допомога небайдужих. 
22122016
Дембель
Реабілітацію після травм або просто оздоровлення захисники тепер можуть проходити й у фітнес-клубах. Про нову безкоштовну спортивну програму для бійців АТО довідався Дембель на 2+2.
21122016
Дембель
У постійній рубриці програми Дембель на 2+2 військовий психолог Андрій Козінчук порушує тему залежності фізичного та психологічного здоров'я бійців АТО.
20122016
Дембель
Активний відпочинок серед спокою та чистоти природи – найкращий лікар для бійців АТО, які пережили жахи та втрати війни. У програмі Дембель на 2+2 – як герої проходять реабілітацію у прикарпатському таборі "З любов'ю в серці".
20122016
Дембель
У новому випуску програми Дембель на 2+2 - як наших захисників ставлять на ноги у реабілітаційному центрі у Австрії.
Дивитись більше