У господарстві на Херсонщині вирощують елітну черешню. Її продають в українські супермаркети та експортують до Польщі, а тепер націлились на Китай. Тож оцінювати, яка вона, українська черешня, на екскурсію українськими садами приїхали представники китайської фіто-санітарної служби.
Перше запитання: у яких умовах черешню зберігають і транспортують. У саду ж китайці розпитують усе: що роблять із гілками після обрізування які добрива використовують якими препаратами труять шкідників.
На Тернопільщині масово отруїли худобу
У Китаї черешня – екзотика. Свою вирощують, та її мало, тож завозять з Америки, Чилі та Австралії, а тепер приїхали в Україну – закуповувати нашу черешню для Піднебесної хочуть уже в наступному сезоні. Тож тепер придивляються, як вирощувати та зберігати цю екзотичну для Китаю сировину.
Продавати свою черешню у Китай готові хоч завтра, кажуть українські підприємці, бо китайські ціни дуже привабливі, навіть якщо переправляти товар літаком. Продавати свій товар до Китаю готові шість українських господарств з Херсонської, Запорізької та Дніпропетровської областей.
На полиці китайських магазинів українська черешня може потрапити вже наступного літа.
Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2.