На Буковині створили надсучасну сироварню

Спецкор

Відтепер там виробляють сири за австрійськими та італійськими технологіями та ще на українському обладнанні.

Замість старої лазні – кооперативна сироварня! Жителі маленького села на Буковині більше не возять молоко за сотню кілометрів на великий ринок, адже у їхньому селі тепер виробляють сири за австрійськими та італійськими технологіями та ще на найсучаснішому українському обладнанні.

В оновленій будівлі старої лазні запрацювала сироварня. Колись сюди ходили паритися з усього села. Тепер селяни сюди ж приносять молоко, а не місцеві приїжджають купити сиру. Найбільше радіють місцеві, бо тепер не треба возити молоко аж у Чернівці.

На Волині чоловік створив власну міні-електростанцію

У сироварні – четверо працівників, головному технологу лише 23 роки. Виготовляють сири за оригінальними рецептами, проте іноді дають волю фантазії та експериментують.

На те, щоб перебудувати стару лазню, витратили майже 80 тисяч гривень. Левова частка цієї суми – австрійський грант. Нині ж власники сироварні хочуть налагодити ще й пакетування молока, аби постачати його до найближчих шкіл.

Що то за диво-місце для неймовірних бізнесових можливостей – дивіться подробиці у сюжеті!

Как ни странно, до сих пор идут споры о правильности расположения цветов на нашем знамени.
05072025
Эта разработка может дать начало целому поколению гибких гаджетов – от медицинских имплантатов до роботов-трансформеров.
Современный человек — мастер экономии времени…
Мамай-гора – это не просто холм на берегу Каховского водохранилища. Это настоящая сокровищница прошлого, одно из крупнейших захоронений на Евразийском континенте, хранящее тысячелетние тайны скифов.