Українські розробники вигадали, як за лічені хвилини охолодити будь-який напій

ДЖЕДАИ

Новий винахід вже активно тестують в Україні, та є сподівання, що вітчизняна розробка з’явіться і в Європі. Принаймні країни виробники найвідоміших марок вин вже зацікавились цим охолоджувачем.

Для того, щоб втамувати спрагу холодним напоєм, вам доведеться почекати, поки він охолоне у холодильнику. Українські розробники вигадали розумний ґаджет, який робить це дуже швидко.

Зробити газовану содову чи пиво крижаним за п’ять хвилин, а вино усього за хвилину під силу новенькому пристрою.

Он называется Chill and cheers. Это с английского можно дословно перевести "охлади и выпей". 

Євген Лопатін, співзасновник пристрою

Надихнуло на створення ґаджету хлопців пиво, та тепер він охолоджує всі напої: від компоту до горілки. До того ж робить це із точністю до градусу.

В идеале мы конечно хотим, чтобы туда можно было вставлять любые банки, любые бутылки из-под разных напитков.

Євген Лопатін, співзасновник пристрою

Напій та бажана температура обирається через додаток.

Фишка прибора в том, что он может охлаждать именно до той температуры, при которой производитель рекомендует употреблять тот, или иной напиток. Это всё делается быстро, без льда, без воды. Ваши руки сухие.

Євген Лопатін, співзасновник пристрою

Зараз розробники збирають кошти та відгуки на міжнародній платформі стартапів. Українським ґаджетом вже зацікавилися виробники вина з Італії, Іспанії, Португалії та Аргентини. Творці упевнені, пристрій може використовуватися не лише у професійних цілях для барів чи ресторанів, а й вдома. Стати таким же звичним мешканцем кухні, як чайник.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

26122025
После спокойного Деревянного Дракона и мудрой Змеи на арену выходит энергия совсем другого порядка. 
Остров Пасхи, или Рапануи, — это крошечный клочок суши посреди бескрайнего Тихого океана, который десятилетиями не дает покоя историкам и путешественникам. Его визитная карточка — моаи. 
Традиции украинской кухни – это не только рецепты, а образ жизни, который передавался из поколения в поколение…
26122025
Конец декабря — время, когда организм откровенно просит паузу. Без лишних размышлений, без сложных смыслов, но с эмоциями, драйвом и проверенными историями. 
Представьте, что вы стоите перед стеной, которая помнит Киев еще до монгольского нашествия. Пока туристы штурмуют популярные локации, настоящее сокровище скрывается в тени деревьев.