Нові подробиці існування золотого міста інків

Загублений світ

Перуанські дослідники знайшли карту із дорогою до нього

За легендою місто Пайтіті повністю звели із чистого золота. Тому його пошуки приваблюють абсолютно всіх – і експедиції, і вчених-дослідників, і одинаків-відчайдух. Проте місцеві мешканці впевнені – цей скарб проклятий і той, хто знаходить золоте місто вже звідти не повертається.

Читайте також: ТОП найдивовижніших загадок морів та океанів

Дивним є і те, що вже декілька експедицій, які відправилися на пошуки Пайтіті, загадково зникли. В одній із таких подорожей був і не повернувся син французького міністра Сарж Де Бру. Однак це не зупиняє вчених зі всього світу відчайдушно продовжувати пошуки. Адже вони впевнені – золоте місто існувало насправді. У 2017 році перуанські дослідники знайшли карту із дорогою до нього і веде вона у гірській системі Кордильєри. Збіг чи ні, але саме у тій місцевості перервався зв'язок із зниклими групами.

Читайте також: Найбільша кількість європейських скарбів захована у Дніпрі

Так чи існує золоте місто інків? Чи дійсно в Кордильєрах знайшли невідому цивілізацію? Та які ще таємниці приховує у собі найбільша за довжиною гірська система земної кулі? Про це дивіться у сюжеті проекту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Новини

Всі новини
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Дивитись більше