Життя на Марсі: перших кандидатів у колонізатори Червоної планети вже обирають серед підлітків

Загублений світ

Стати астронавтом НАСА майже у 100 разів складніше, ніж поступити до Гарварда…

На поверхні Марса умови значно екстремальніші за Земні. Зимової ночі температура може там падати до -125, там лютують пилові урагани. Але попри це, людина серйозно налаштована колонізувати Червону планету і це перспектива найближчих десятків років. Перших кандидатів у колонізатори вже обирають серед підлітків.

«Я з дитинства мрію полетіти на Марс. Коли ми висадимося на Червоній планеті – це буде початком історії людства, як міжпланетного виду», - розповіла 15-річна Меліса Карсон.

Щоб опинитися серед перших астронавтів, які вирушать на Червону планету у 2030-х, вона вже розпочала підготовку: отримала ліцензію пілота, сертифікат з прикладної астронавтики та вступила в університет на астробіологію.

«Майбутні астронавти фокусуються на астробіології, геології, вивченні ґрунтів та води, щоб у майбутньому зробити Марс подібним до Землі», - каже Меліса.

Але таких, як вона, у США сотні. Стати астронавтом НАСА майже у 100 разів складніше, ніж поступити до Гарварда.

«Кандидат в астронавти повинен мати ступінь кандидата наук та роки науково досвіду. При цьому вік не має перевищувати 30-ти років, адже подальші тренування триватимуть ще принаймні 8 років», - розповів керівник центру керування польотами НАСА (2007-2008) Вільям Парсонс.

Подробиці про те, як буде проходити колонізація Марса – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше