Заворожують до смерті: топ неймовірних та небезпечних місць планети

Загублений світ

Природа – найкращий скульптор та художник

На Землі є тисячі місць, що заворожують своє красою. І більшість із них створила саме вона. Неймовірної краси споруди з піску, глини, землі і навіть каменю. Кольори, які неможливо вигадати і зробити самому. Усе це наповнює наш з вами великий та неповторний дім. І цю красу ми можемо спостерігати у будь-якому куточку землі, адже кожен витвір природи – унікальний.

Наприклад, у Новій Зеландії 150 років тому стався локальний апокаліпсис – потужний вибух розколов верхівку гори Таравера і вогняний потік, що вирвався з неї, за лічені хвилини спалив кілька поселень Маорі.

Але вулкан розбудив іншу стихію – гейзер. Він безперервно ревів та бушував чотири роки, а коли заснув, на його місці утворилося одне з найбільших див світу – казкова країна гейзерів. Озера там киплять і димляться, а природа розмалювала водойми тисячами найнеймовірніших відтінків.

Подивитися на ці унікальні явища природи до Нової Зеландії з’їжджаються тисячі мандрівників.  Особливо їх вабить озеро під назвою «Басейн із шампанським». І новозеландці роблять великі гроші на тих, хто хоче полоскотати собі нерви.

Як мешканці Нової Зеландіі навчились власноруч будити гейзер? Та у якій країні, що за площею менше України у шусть разів, регулярно вивергається 35 вулканів? Про це дивіться у сюжеті проєкту «Загублений світ»:

Loading...

Дивіться також:

Моторошні легенди про мис Горн: чому моряки називають його «людожером»

Як виглядає і з чого складається Міжнародна космічна станція - найдорожчий рукотворний об’єкт людства

В українських озерах зафіксували монстрів

Новини

Всі новини
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Дивитись більше