«Загублений світ» розкаже, як росія намагається посадити світ на власну «продовольчу голку»

Загублений світ

Як українські аграрії та ЗСУ зуміли запобігти глобальній продовольчій кризі...

24 червня о 17:00 на телеканалі 2+2 вийде новий випуск інформаційно-пізнавального проєкту «Загублений світ. Продовольча голка» про те, як кремль шантажує світ глобальною продовольчою кризою й голодом мільйонів людей, чому крадене українське зерно використовує для підкупу країн глобального півдня та як українські аграрії й ЗСУ змогли перехитрити ворога, забезпечивши внутрішню продовольчу безпеку, наростивши експорт продукції. 

Loading...

Від початку повномасштабного вторгнення росія викрадає та нищить українське збіжжя, руйнує портову інфраструктуру, блокує морські шляхи, влаштовує терор на європейських кордонах задля перешкоджання експорту. Загалом, під час військових дій і цілеспрямованих ударів по інфраструктурі росія знищила зернових на 1,9 мільярда доларів. 

Це вплинуло на зростання світових цін на продовольство та спричинило загрозу голоду для 400 мільйонів людей. Як вважають розслідувачі, це – не випадковий побічний ефект повномасштабного вторгнення, а одна з таємних цілей так званої «спецоперації». Усунувши українських фермерів, москва сподівалася захопити левову частину світового аграрного ринку, диктувати ціни на продовольство та отримувати надприбутки. 

Автор і ведучий програми Геннадій Попенко розповість, як рф намагається перетворити продовольство на нову зброю та як цьому протистоять аграрії й ЗСУ, розблокувавши морські шляхи і налагодивши нові логістичні маршрути. Це було стратегічно важливо, адже щомісяця Україна втрачала 1 мільярд доларів. 

Детальніше про те, як українці змогли зламати підступні плани ворога - в інформаційно-пізнавальному проєкті «Загублений світ. Продовольча голка» 24 червня на телеканалі 2+2.

Дивися також:

Новини

Всі новини
50 тисяч років тому в Південній Африці вже існувала вугільна промисловість…
Дивитись більше