Загублений і похований за життя: неймовірна історія виживання британського студента у Блакитних горах Австралії

Загублений світ

Його шукали 12 днів, а не знайшовши – поховали…

У липні 2009 року 19-річний британський студент Джеймі Ніл вирушив у подорож до Австралії, яка мала стати для нього великою пригодою. Однак ця мандрівка стала справжнім випробуванням на виживання, коли юнак загубився у Блакитних горах, опинившись на межі життя та смерті.

Прибувши до австралійського міста Катумба, розташованого за півтори години їзди від Сіднея, Джеймі планував коротку прогулянку у мальовничих Блакитних горах. Впевнений у своїх навичках орієнтування, які він здобув у рідному британському лісі, Джеймі вирушив на маршрут без документів, мобільного телефону чи теплого одягу. З собою він узяв лише два солодких батончики та маленьку пляшку води, не підозрюючи, що ця прогулянка перетвориться на 12-денне виживання.

Ліс Блакитних гір швидко показав, наскільки небезпечним може бути австралійський буш для тих, хто не знайомий з його суворими умовами. Джеймі швидко втратив стежку і зрозумів, що заблукав. Відсутність зв'язку з рідними насторожила його батька, який негайно звернувся до поліції та вирушив до Австралії на пошуки сина. Але рятувальники попередили: шанси знайти юнака живим були мінімальні.

Протягом кількох днів Джеймі мандрував густими заростями бушу, не маючи жодної їжі, окрім того, що міг знайти в дикій природі. Він їв насіння, листя дерев і траву, яка нагадувала салат, уникаючи комах, які могли бути отруйними. Така обережність допомогла йому уникнути отруєнь, адже буш приховує чимало небезпек, зокрема отруйні рослини і змії.

Одного разу Джеймі почув звук гелікоптера, що кружляв неподалік. Знесилений, він зняв сорочку і почав розмахувати нею, сподіваючись привернути увагу рятувальників. Проте густий ліс приховав його від очей пошукових груп. Незважаючи на те, що понад 400 людей прочісували район, Джеймі залишався непоміченим.

Батько Джеймі, зневірившись у пошуках, навіть провів у горах ритуал похорону сина. Тоді чоловік не знав, що його син живий і здаватися не збирався. І хоча кожен наступний день перебування в лісі ставав дедалі важчим, юнак не втрачав надії. Він вирішив залишатися на одному місці, чекаючи на рятувальників. Зрештою, саме це рішення врятувало йому життя. На 12-й день пошуків рятувальники знайшли Джеймі Ніла живим, але сильно ослабленим.

Ця історія виживання стала справжнім уроком для мандрівників усього світу. Вона нагадала, що навіть найпростіші речі можуть виявитися надзвичайно важливими у складних ситуаціях.

Але які існують методи виживання у дикій природі? Що потрібно знати, аби не загинути і мати шанс на порятунок? Про це у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше