Загадковий диск під льодом Антарктиди: магнітна аномалія, яка ледь не знищила супутники НАСА

Загублений світ

Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…

Нещодавно супутники НАСА, призначені для вимірювання гравітаційної сили Землі, зафіксували магнітний імпульс під час польоту над Антарктидою. Він був настільки потужним, що ледь не вивів їх з ладу. Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників, що додало ще більше загадковості до цієї події.

Дослідження показали, що під 4-кілометровим шаром льоду знаходиться гігантська магнітна аномалія, розміром у 500 тисяч квадратних метрів! Вона була виявлена за допомогою радарів, які показали, що на дні велетенського кратера лежить загадковий металевий диск. Як він там опинився – поки залишається загадкою.

Однією з основних гіпотез є те, що кратер утворився внаслідок падіння гігантського метеориту. Однак, деякі вчені стверджують, що подібне зіткнення повинно було зруйнувати планету, а все живе на Землі вимерло б.

«Якщо таке б сталося в наш час, то все навколо на сотні кілометрів було б просто знесено. Страшний вогонь спалив би усе. Потім він би поширився на всю Землю і створилася б ядерна зима. Може настати кінець цивілізації, і на нинішньому рівні розвитку ми нічого не зможемо зробити», - вважає професор географії КНІ ім. Т.Г. Шевченка Петро Масляк.

Попри всі наукові досягнення людства, технології для уникнення подібної катастрофи поки не існує. Антарктида продовжує зберігати свої таємниці, а загадковий диск під льодом – одна з них. Деякі дослідник навіть припускають, що ця магнітна аномалія Антарктиди – це космічний апарат прибульців, який опинився там більш як 2 мільйони 700 тисяч років тому!

Більше подробиць про це – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше