Японець вижив у ядерному пеклі Хіросіми і став невразливим до радіації: шокуюча історія Атсусі Хосіно

Загублений світ

Раніше вважалось, що радій підвищує життєвий тонус організму та сприяє його омолоджуванню…

У 1913 році науковці відкрили спосіб недорогого виробництва радію, хімічного елементу, що світиться в темряві. Цей порошок швидко здобув популярність, і підприємці почали додавати його куди тільки можна: у фарбу, креми для рук, зубну пасту, шоколад та напої. Однак тоді ще не знали, що радій є радіоактивним і може викликати рак та смерть.

Кожного року у серпні японець Атсусі Хосіно святкує свій 2-й день народження. У 1945 році він пережив ядерне бомбардування американських військових, яке сталося в Хіросімі. На його очах люди гинули в страшних муках, буквально зварюючись живцем. З тих, хто вижив шматками злазила шкіра.

Але сам Хосіно дивом залишився неушкодженим, так само як і щури та таргани, що проявляють стійкість до радіації. Генетики пояснюють цю аномалію особливостями будови хромосом цих організмів. Проте хромосоми Хосіно також зазнали мутацій.

«Відомо, що кожна людина може мати якусь особливість у протистоянні до будь-яких умов зовнішнього середовища. І радіація не є винятком. Деякі люди можуть бути стійкими до впливу таких радіаційних частинок», - розповіла Юлія Гонтар, генетик, кандидат біологічних наук.

Чи дійсно ніхто не взяв на себе відповідальність за мутації мирного населення? Як вчені пояснюють свої експерименти? Досліджуй незвідане разом з нами та дізнайся більше про ядерні експерименти у нашому сюжеті. Дивись відео «Загубленого світу» вже зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше