Які відомі нам страви могли б не з’явитися, якби не помилка кухаря

Загублений світ

Як кулінарам вдавалося перетворити зіпсований продукт на кулінарний шедевр…

Історія готування та розробка нових страв - це не завжди ретельно спланований процес. Деякі з найвідоміших страв світу з'явилися випадково.

Наприклад, чипси, вважається, що вони з'явилися в 1853 році у Сполучених Штатах, коли кухар вирішив тонкі обрізки від картоплі не викидати, а підсмажив їх та підсолив. Його ідея стала настільки популярною, що він згодом відкрив власний бізнес із продажу чипсів.

Не менш цікавою виявилася поява суші – раніше це не було стравою, а методом консервації риби в оцті та рисі. Водночас, рис зберігався в зібраному вигляді протягом тривалого часу, що дозволяло використовувати його для готування суші.

А от шоколадний пудинг з'явився теж випадково - в 1830 році в Англії, коли один з кухарів забув про казанок з молоком на плиті. Молоко згоріло, але кухар не відмовився від нього та додав шоколад та цукор, зробивши нову страву.

А як на світ з’явилися відомі нам булочки з родзинками, морозиво у ріжку та як через санкції у росії попрощалися з відомим на весь світ салатом Цезар? Про це та більше дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Loading...

Дивися також:

Про це у своєму скандальному розслідування розповіли німецьки журналісти, яким вдалося отримати доступ до секретних документів та залучити сотню інформаторів.
Історія торгівлі святістю – це не лише про релігійне шахрайство. Це історія про владу, гроші та людську жадібність, яка використовувала віру для досягнення власних цілей. 
02062025
Понад чотири десятиліття Джон Рембо, ветеран В'єтнаму з незламним духом і неймовірними навичками виживання, залишається одним з найвизначніших екшн-героїв в історії кінематографа.