Які відомі нам страви могли б не з’явитися, якби не помилка кухаря

Загублений світ

Як кулінарам вдавалося перетворити зіпсований продукт на кулінарний шедевр…

Історія готування та розробка нових страв - це не завжди ретельно спланований процес. Деякі з найвідоміших страв світу з'явилися випадково.

Наприклад, чипси, вважається, що вони з'явилися в 1853 році у Сполучених Штатах, коли кухар вирішив тонкі обрізки від картоплі не викидати, а підсмажив їх та підсолив. Його ідея стала настільки популярною, що він згодом відкрив власний бізнес із продажу чипсів.

Не менш цікавою виявилася поява суші – раніше це не було стравою, а методом консервації риби в оцті та рисі. Водночас, рис зберігався в зібраному вигляді протягом тривалого часу, що дозволяло використовувати його для готування суші.

А от шоколадний пудинг з'явився теж випадково - в 1830 році в Англії, коли один з кухарів забув про казанок з молоком на плиті. Молоко згоріло, але кухар не відмовився від нього та додав шоколад та цукор, зробивши нову страву.

А як на світ з’явилися відомі нам булочки з родзинками, морозиво у ріжку та як через санкції у росії попрощалися з відомим на весь світ салатом Цезар? Про це та більше дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Loading...

Дивися також:

Мадагаскар вражає не лише екзотичною природою та давніми обрядами…
Голубці. Ця страва, без перебільшення, є символом затишку, домашнього тепла і, звісно, невід’ємною частиною Різдвяного столу, особливо на Святвечір, коли вона входить до числа дванадцяти пісних страв. 
20122025
Зустріч 2026 року проходить під знаком Червоного Вогняного Коня. 
Мадагаскар уміє дивувати не лише природою, а й традиціями, які для європейців здаються неймовірними…
Людство повертається на Місяць. Ключем до цього стане амбітний проєкт «Гало» (HALO) — житловий модуль, який вже встигли охрестити «найвищим готелем за всю історію нашої цивілізації».