Які відомі нам страви могли б не з’явитися, якби не помилка кухаря

Загублений світ

Як кулінарам вдавалося перетворити зіпсований продукт на кулінарний шедевр…

Історія готування та розробка нових страв - це не завжди ретельно спланований процес. Деякі з найвідоміших страв світу з'явилися випадково.

Наприклад, чипси, вважається, що вони з'явилися в 1853 році у Сполучених Штатах, коли кухар вирішив тонкі обрізки від картоплі не викидати, а підсмажив їх та підсолив. Його ідея стала настільки популярною, що він згодом відкрив власний бізнес із продажу чипсів.

Не менш цікавою виявилася поява суші – раніше це не було стравою, а методом консервації риби в оцті та рисі. Водночас, рис зберігався в зібраному вигляді протягом тривалого часу, що дозволяло використовувати його для готування суші.

А от шоколадний пудинг з'явився теж випадково - в 1830 році в Англії, коли один з кухарів забув про казанок з молоком на плиті. Молоко згоріло, але кухар не відмовився від нього та додав шоколад та цукор, зробивши нову страву.

А як на світ з’явилися відомі нам булочки з родзинками, морозиво у ріжку та як через санкції у росії попрощалися з відомим на весь світ салатом Цезар? Про це та більше дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Loading...

Дивися також:

Ви, ваш друг або хтось із близьких, ймовірно, хоча б раз отримували дивні повідомлення: «Проголосуй за мого племінника», «Позич гроші, я в біді» або «Глянь, який відосік із тобою знайшов!». Що спільного у цих повідомлень? 
28082025
Анонси 2+2
Київське «Динамо» продовжує сезон у Прем’єр-Лізі та вже цієї неділі, 31 серпня, прийматиме житомирське «Полісся».
Світлини надсекретного військового літака «Невидимка» — це рідкісна знахідка. 
Чи замислювалися ви, чому перші залізничні рейси «Укрзалізниці» до Європейського Союзу, які так швидко стали популярними серед українців, попрямували саме до польського міста Перемишль?