Історія готування та розробка нових страв - це не завжди ретельно спланований процес. Деякі з найвідоміших страв світу з'явилися випадково.
Наприклад, чипси, вважається, що вони з'явилися в 1853 році у Сполучених Штатах, коли кухар вирішив тонкі обрізки від картоплі не викидати, а підсмажив їх та підсолив. Його ідея стала настільки популярною, що він згодом відкрив власний бізнес із продажу чипсів.
Не менш цікавою виявилася поява суші – раніше це не було стравою, а методом консервації риби в оцті та рисі. Водночас, рис зберігався в зібраному вигляді протягом тривалого часу, що дозволяло використовувати його для готування суші.
А от шоколадний пудинг з'явився теж випадково - в 1830 році в Англії, коли один з кухарів забув про казанок з молоком на плиті. Молоко згоріло, але кухар не відмовився від нього та додав шоколад та цукор, зробивши нову страву.
А як на світ з’явилися відомі нам булочки з родзинками, морозиво у ріжку та як через санкції у росії попрощалися з відомим на весь світ салатом Цезар? Про це та більше дивися у сюжеті програми «Загублений світ»
Loading...
Дивися також: