Які відомі нам страви могли б не з’явитися, якби не помилка кухаря

Загублений світ

Як кулінарам вдавалося перетворити зіпсований продукт на кулінарний шедевр…

Історія готування та розробка нових страв - це не завжди ретельно спланований процес. Деякі з найвідоміших страв світу з'явилися випадково.

Наприклад, чипси, вважається, що вони з'явилися в 1853 році у Сполучених Штатах, коли кухар вирішив тонкі обрізки від картоплі не викидати, а підсмажив їх та підсолив. Його ідея стала настільки популярною, що він згодом відкрив власний бізнес із продажу чипсів.

Не менш цікавою виявилася поява суші – раніше це не було стравою, а методом консервації риби в оцті та рисі. Водночас, рис зберігався в зібраному вигляді протягом тривалого часу, що дозволяло використовувати його для готування суші.

А от шоколадний пудинг з'явився теж випадково - в 1830 році в Англії, коли один з кухарів забув про казанок з молоком на плиті. Молоко згоріло, але кухар не відмовився від нього та додав шоколад та цукор, зробивши нову страву.

А як на світ з’явилися відомі нам булочки з родзинками, морозиво у ріжку та як через санкції у росії попрощалися з відомим на весь світ салатом Цезар? Про це та більше дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Loading...

Дивися також:

Вона стоїть на кожному столі, але ми часто думаємо про неї лише як про приправу чи, що гірше, ворога здорового харчування. 
25102025
Серце Карпатських гір не перестає дивувати...
24102025
Під шарами мангрового торфу на дні лагуни в Белізі археологи виявили ідеально збережений солеварний комплекс стародавніх майя. 
24102025
Анонси 2+2
У середу, 29 жовтня, о 18:00 на стадіоні ім. В. Лобановського відбудеться центральний матч 1/8 фіналу Кубка України, та й, будемо відверті, усього турніру. Київське «Динамо» прийматиме донецький «Шахтар».