Як бачать світ тварини

Загублений світ

Зір та сприйняття кольорів різниться у тварин та людей. Собаки, наприклад, бачать світ у сірому спектрі. А от як бачать світ коні, риби та птахи? – розповідає Загублений Світ.

Усі тварини бачать світ по-різному. Світ не однаково кольоровий для усіх на цій планеті.

Зір змії нагадує роботу тепловізора. Як вдень, так і вночі вона спостерігає світ у інфрачервоному діапазоні, щоб вистежувати своїх теплокровних жертв.

А от корова особливий дальтонік. Її світ червоно-помаранчевий. Кінь бачить кольоровий світ, але тонів у ньому значно менше, ніж у людському: сірий, жовтий та синій.А ще у коня є сліпа зона, якраз поміж очима.

Риби бачать в ультрафіолетовому діапазоні. А також у червоних, синіх і зелених тонах.

У них теж є кольоровий зір і цим дуже активно користуються рибалки. Якщо ви уважно подивитеся на приманки, які вони використовують, то вони будуть різнокольорові.

Інна Гоч, біолог, іхтіолог

Існують риби із кутом огляду на 360 градусів, а є ті, які бачать у абсолютній темряві. Восьминіг помічає у воді прозорих істот. А от для акул світ чорно-білий.

Птахи наділені значно гострішим зором, ніж ми. Крім того вони вміють фокусуватися на найменших деталях з висоти іноді до 1,5 кілометра. І це стосується не тільки таких хижаків як орли чи шуліки, а й звичайних голубів. Порівняно із ними, людей можна назвати дальтоніками, адже ми не розрізняємо стільки відтінків, як птахи.

А от горобці дивляться на світ буквально крізь рожеві окуляри. Інших кольорів вони не бачать. Мухи бачать світ у значно сповільненому темпі, але під ширшим кутом. Жаби розрізняють лише рух, коли навколо усе завмирає, ці земноводні буквально сліпнуть. 

Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі на 2+2. 

Новини

Всі новини
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Історії про відвідування Землі космічними прибульцями більш ніж просто міфи…
Дивитись більше