Викликає фатальне порушення обміну речовин: скільки води заборонено пити людині?

Загублений світ

Кажуть, що потрібно випивати вісім склянок води щодня, але…

Два літри води вдень виводять токсини, оздоровлюють і навіть омолоджують. Кажуть, що для здоров’я щодня потрібно випивати вісім склянок води.

«Пити воду – це корисна звичка, до якої ми повинні себе привчати. Якщо ми будемо пити достатню кількість води, наші шкіра т волосся будуть мати кращий вигляд, і ми відчуватимемо себе бадьорішими», - каже експерт зі здорового харчування Лора Філіппова.

Але наукових підтверджень цій корисній звичці, а саме нормі випитій за добу води, не існує. Ймовірно, одним із джерел розповсюдження цього міфу була вирвана із контексту фраза із доповіді американської ради з питань харчування 1945 року. Рекомендація щодо 2,5 літрів на день розійшлася, але без суттєвого уточнення. Але виявляється, що надмірне споживання води, а саме більше 7 літрів, можуть навіть вбити. Це смертельна доза, яка викликає фатальне порушення обміну речовин. І такий випадок смерті навіть стався у США.

28-річна американка, мати трьох дітей Дженніфер Стрендж вирішила взяти участь в конкурсі, де учасники мали випити якнайбільше води. Переможець мав отримати ігрову приставку нового покоління.

Дженніфер випила 7,5 літрів, отримала приз і… померла. За висновком патологоанатома, причиною смерті стала інтоксикація випитою водою.

Більше подробиць про користь води та небезпеку її надмірного споживання дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше