Видобуток золота у космосі: на астероїдах знаходиться найчистіше золото 1000 проби, якого немає на Землі

Загублений світ

Один астероїд містить близько 10 тисяч тонн золота…

На Землі заховано багато скарбів, проте золотошукачі вже задивляються на … космос. Легенди про богів, які подарували людям золото, мають наукове підґрунтя – значна частина наявного на нашій планеті золота прилетіла з космосу у вигляді метеоритів.

«Я щодня працюю з метеоритами – виготовляю з них всілякі каблучки, кулони – і коли під мікроскопом розглядаєш метеорити, там видно часточки золота», - каже ювелір-дизайнер Армандо Шадон.  

За словами інвестиційного банкіра Василя Невмержицького, одна із перспектив розвитку космосу може бути пов’язана із видобутком золота на інших планетах. Космічне золото обіцяє бути чистішим від земного, а відтак – ще більш коштовним.

«999 проба вважається найчистішим золотом на Землі, але 1% у ньому це все одно певні домішки. Натомість метеорити містять золото 1000-ої проби – воно чисте-чисте, без жодних домішок», - каже ювелір-дизайнер Армандо Шадон.  

Український скарбошукач Олексій Самков вважає, що через 10-15 років на фондових біржах вже будуть продавати космічне золото:

«Ціна його буде вище, бо це буде якісне і більш потужне золото».

У 1986 році японський астроном Кімура Хісасі виявив астероїд діаметром близько трьох кілометрів. За оцінками науковців, він містить близько 10 тисяч тонн золота. І зараз техніки активно працюють над створенням безпілотних апаратів, які добуватимуть золоту рубу у космосі і доправлятимуть її на Землю.

Де ще і як можна роздобути чисте золото – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Історія партизана, Героя України Володимира Жемчугова…
Дивитись більше