Відчуває поверхню, на яку ступає протез: історія першого українця з кістковим імплантом

Загублений світ

Україна - одна з чотирьох країн світу, де вже роблять такі операції…

У 2024 році український уряд виділив понад 4 мільярди гривень на безкоштовне протезування для військових та цивільних. За словами радниці міністра соціальної політики Олени Кульчицької, державою виділено достатньо коштів для того, щоб забезпечити потребу осіб як у простих модифікаціях протезів, так і у високофункціональних протезах, вартість яких сягає двох мільйонів гривень.

Капітан ЗСУ Ігор Крупнов, який втратив ногу на Херсонщині після звільнення правобережжя, став першим українцем з імплантом у кістці.

«Це надзвичайно складна операція, якою володіють тільки декілька країн у світі: Австралія, Америка, Німеччина і ми», - розповів керівник напрямку травматології та ортопедії центру «Незламні» Василь Рокита.

Ця технологія дозволяє людині відчувати поверхню, на яку ступає її протез.

«По траві, по бетону, по бруківці – я відчуваю різницю дуже сильно. Коли я трохи ходив на звичайному протезі, то різниці не було. Не було такої чутливості», - поділився Ігор.

Україна не лише фінансує протезування, а й опановує технології майбутнього. Це надає можливість ветеранам та постраждалим цивільним відновити своє життя та повернутися до активного суспільного життя. Сьогодні наша країна займає місце серед світових лідерів у сфері протезування, демонструючи високий рівень технологічного розвитку.

Більше подробиць дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
50 тисяч років тому в Південній Африці вже існувала вугільна промисловість…
Дивитись більше