Від пірамід Майя до навчання операторів БПЛА: як колишній мандрівник готує українських пілотів дронів

Загублений світ

Це приклад того, як хобі може допомогти у захисті Батьківщини…

Антон Фролов, співзасновник першого в Україні центру з підготовки пілотів дронів, до війни був мандрівником. Він досліджував найзагадковіші куточки нашої планети. В його архівному відео є кадри, зафільмовані на півночі Гватемали, де знаходяться знамениті піраміди Майя. Одну з них прикрашають гротескні маски богів, через що споруду назвали храмом масок. Піраміди Майя входять до Світової спадщини ЮНЕСКО, тому польоти над ними заборонені. Однак український дослідник вирішив, що правила не для нього.

«Я літав на дроні там, де не можна було літати», - каже Антон.

Майже одразу після зльоту до нього кинулася охорона, але Антон встиг відзняти унікальні кадри. Виявилося, що з висоти пташиного польоту храм масок нагадує зображення богів Майя.

«Я побачив, що здійснив наукове відкриття: ця піраміда виглядає як їхні вожді, у них є маска, очі та щось схоже на ніс», - розповів Антон.

Знімаючи екзотичні краєвиди, мандрівник не міг уявити, що його досвід допоможе захистити Україну. Навесні 2022 року Антон Фролов разом із політологом Віктором Тараном заснували одну з перших у країні шкіл із підготовки операторів БПЛА.

Антон і його команда почали навчати українських захисників управлінню дронами, використовуючи свій досвід і знання. Завдяки їхнім зусиллям багато українців здобули необхідні навички для ефективного використання дронів на фронті.

Більше цікавого дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше