Від Місяця до фронту: українські інженери створили супермашини для спецпризначенців з багі

Загублений світ

Здається, у світі не існує речей, які українці не можуть використати для захисту…

Багі – машини, які особливо популярні у пустелі, і з допомогою яких астронавти навіть підкорили Місяць. А ось українські винахідники пішли ще далі і перетворили багі на супермашини для спецпризначенців.

«Багі сьогодні використовують для розвідки, логістики, евакуації та іноді у групах вогневої підтримки», – розповів розробник багі «Дракаріс» Муса.

Компанія «Дракаріс», яка виготовляє багі для військових, створює легкі, швидкі та універсальні машини. На виготовлення першого військового багі пішло півроку.

«Двигуни та трансмісію ми беремо з німецьких автівок, а всі інші комплектуючі – з найбільш розповсюджених машин. Це робить ремонт багі легким та дозволяє швидко знайти необхідні деталі», – пояснює Муса.

Творці багі захистили критично важливі вузли: паливний бак та радіатор. Щоб зробити «Дракаріс» непомітним, його оснастили довгими глушниками з резонаторами.

«У нас є таке лобове скло, яке можна зачиняти або відчиняти. Є двірники, якщо потрібно їхати з відкритими вікнами. Машина легко керується навіть одним пальцем. Під кожним сидінням є додаткові амортизатори – це антишокова система, щоб не було компресійного удару по хребту на бездоріжжі», – розповів Муса.

Виготовлення одного багі триває близько місяця, але команда завалена замовленнями на понад рік вперед.

І це не єдиний винахід українських інженерів, який захоплює дух. Більше подробиць дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Травматичні події можуть повністю зруйнувати наш світогляд…
Вона заручилася з людиною, яка претендувала на московський трон, але…
Вона 10 років була у засланні в Сибіру, пережила тортури та відморозила ноги…
Дивитись більше