Ветерани на шляху до успіху: як військові відкривають успішні бізнеси в Україні

Загублений світ

Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…

Однією з ключових ініціатив є впровадження ветеранських бізнесів по всій країні, що не лише допомагають адаптуватися, але й стають важливим економічним рушієм. Ветерани створюють проєкти, які розвивають економіку, підтримують громади та надихають інших на нові починання.

Одним з таких прикладів є Денис Дудник, колишній військовий льотчик, який започаткував психологічний хаб. Його проєкт надає психологічну підтримку тим, хто пройшов через важкі випробування війни. За словами Дудника, такі хаби стають важливим ресурсом для адаптації ветеранів у мирному житті, надаючи допомогу тим, хто цього найбільше потребує.

Ще одним яскравим прикладом є Володимир Довган, ветеран АТО, який перетворив своє багаторічне хобі на сімейний бізнес з кераміки.

«Я займаюся керамікою вже понад 30 років, але після повернення з АТО вирішив перевести свою закоханість у глину на новий рівень», - розповідає Володимир.

Його майстерня стала не лише сімейною справою, а й місцем, де мистецтво допомагає справлятися з психологічними труднощами.

Марко Мельник, ветеран полку «Азов», ще під час своєї служби започаткував полкову газету, що згодом перетворилася на соціальний проєкт, який став успішним видавничим бізнесом.

«У 2016 році я створив перше в Україні ветеранське видавництво, почав видавати спогади моїх побратимів книжками. Допомагав людям, які за інших умов, ніколи би не видавали свої мемуари. Я сам опанував верстку, коректуру, дизайн книжкової продукції», - розповів Марко.

Ці ініціативи – яскравий приклад того, як ветерани не тільки інтегруються в суспільство, але й стають важливою частиною економічного життя країни. Із запровадженням нових законопроєктів та підтримки підприємництва для ветеранів, Україна отримує нові бізнеси, нові робочі місця та сильніших громадян, які продовжують боротьбу, але вже не на передовій.

Більше подробиць про це дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше