Уся правда про Кока-Колу

Загублений світ

Сьогодні Кока-колу використовують як засіб проти іржі та боротьби зі слимаками, ліки від ангіни та кондиціонер для волосся. Що це за диво-напій та як у нього потрапив кокаїн?

Джон Прайер був здоровим 50-річним чоловіком, доки не наважився на небезпечний експеримент. Протягом місяця він щодня випивав по 10 банок свого улюбленого напою – Кока-коли.

9-ий день. Сьогодні я прокинувся із вагою 80 кілограмів. Це на 4 кг більше, ніж було 8 днів тому.

Джон Прайер

За 4 тижні Джон набрав понад 10 кілограмів ваги, заробив виразку шлунку і тепер має проблеми із серцем.

Безумовно, фанатів у цього напою вистачає. Сьогодні його використовують для чищення металевих деталей, зняття накипу у чайнику, боротьби зі слимаками і навіть як кондиціонер для волосся. А українська домогосподарка Катерина Заєць як регулярно дає своїм дітям колу під час ангіни.

Важко повірити, але цей напій свого часу дійсно створили як лікувальний засіб. Щоправда тоді, у 1886 році, до його складу входив кокаїн. У 18 столітті екстракт із листя коки широко використовували як ліки від нежитю і головного болю. А кашель лікували героїном. Лікувальна кола стала настільки поширеною, що навіть після заборони кокаїну, залишилася одним із найулюбленіших напоїв.

Сьогодні на рахунках компанії близько 70 мільярдів доларів. А все почалося із простого сиропу, що продавався у аптеці.

Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі на 2+2. 

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Дивитись більше