У Південно-Східній Азії живе плем’я «людей-амфібій», які без аквалангу пірнають на 80-метрову глибину

Загублений світ

Вчені з’ясували, що ці люди генетично відрізняються від звичайних людей…

На нашій планеті існують люди, які щодня здатні пірнати на шалену глибину без жодного супроводу, спеціального обладнання і навіть без додаткового кисню. Науковці називають їх «людьми-амфібіями». Члени дивовижного плем'я баджао-лаут, які мешкають в Індонезії, Малайзії та на Філіппінах, без жодних тренувань пірнають без аквалангу на понад 80-метрову глибину.

Більшу частину свого життя вони проводять у морі в будинках-човнах. Баджао займаються збором трепангів, великих їстівних безхребетних, що мешкають на морському дні, і проводять там 10 хвилин. Як їм це вдається, завжди було загадкою та нещодавно її нарешті розгадали.

«Так, вони дійсно хороші пірнальники. Вони все життя проводять у морі цілими племенами. Там народжуються, помирають і їдять і все інше. А на Філіппінах їх взагалі не вважають значимим прошарком суспільства, адже вони не мають паспортів і навіть року народження. Тобто є такі люди, які просто живуть і все», - розповів провідний науковий співробітник Інститут фізіології ім.Богомольця Євген Моісеєнко.

Дослідження групи датських і американських вчених вразили. Вони помітили, що «морські цигани» генетично відрізняються від звичайних людей. Їхня селезінка, приблизно, у півтора рази більша. При чому навіть у тих баджао, які жодного разу в житті не пірнали.

Що це означає – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Дивитись більше