Тінь Сталіна: путін копіює радянську політику геноциду і використовує голод як зброю проти України

Загублений світ

Однак в диктатора не виходить…

Під час більшовицької окупації Україна щонайменше тричі переживала штучний голод. Радянська влада послідовно морила голодом волелюбних українців у 1920-х, 30-х, а потім і у повоєнних 40-х роках. Внаслідок цієї злочинної політики загинули мільйони заможних українських селян, які не залежали від окупаційного режиму та не корилися йому.

У листопаді 2023 року, до 90-х роковин Голодомору, у столиці відбулася спеціальна подія Київського безпекового форуму. Під час заходу знаменитий американський історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер, зробив сенсаційну заяву. Він зазначив, що путін наслідує політику Сталіна, який влаштував штучний голод в Україні:

«Вражає, що російська держава витрачала так багато зусиль, намагаючись впродовж останніх 20 років заперечити історичну реальність Голодомору. Це було фактично підготовкою до використання продовольства як зброї. І звісно, їжа як зброя була використана в Україні.

Заява Тімоті Снайдера підкреслює, що сучасна російська влада продовжує традиції радянського режиму, використовуючи голод як інструмент політичного тиску. Однак в нього це погано виходить.

Як українські аграрії знаходять вихід із продовольчої кризи, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
50 тисяч років тому в Південній Африці вже існувала вугільна промисловість…
Очевидці стверджують, що павуки не просто нападали, а впивалися у своїх жертв…
Дивитись більше