Швейцарський годинник 19-го століття у 400-річній китайській гробниці – доказ, що подорожі у часі можливі?

Загублений світ

Деякі науковці припускають, що цей загадковий предмет може бути…

У 2008 році китайські археологи зробили надзвичайне відкриття, яке змусило науковий світ задуматися над можливістю подорожей у часі. Виявивши герметично запечатану гробницю династії Мін, яка була недоторканою понад 400 років, вони сподівалися знайти цінні історичні артефакти. Але всередині могили їх чекав несподіваний сюрприз – крихітний бронзовий годинник, що ніяк не міг належати цій епосі.

Годинник зупинився на позначці «10:06», але те, що на ньому було викарбувано, здивувало ще більше – «Swiss Made», що означає «Зроблено в Швейцарії». Але як це можливо? Винахід таких годинників стався лише кілька століть потому, у 19 столітті. Історики та археологи не могли дати чіткої відповіді. Чи могла технологія зі Швейцарії опинитися в Китаї задовго до її офіційного винайдення?

Деякі науковці припускають, що цей загадковий предмет може бути підробкою, принесеною до гробниці вже в новітні часи. Однак інші вчені, які вивчають можливість подорожей у часі, розглядають цей годинник як можливий доказ того, що пересування у часі таки існують.

Теорії про подорожі в часі вже давно захоплюють людську уяву. Хоча ще немає наукового підтвердження цього явища, відкриття в Китаї розбурхує дискусії. Крім того, схожі артефакти із різних епох майбутнього знаходили і в інших кінцях світу.  

Більше подробиць – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вона заручилася з людиною, яка претендувала на московський трон, але…
Вона 10 років була у засланні в Сибіру, пережила тортури та відморозила ноги…
Дивитись більше