Сенсаційна знахідка у Карпатах: туристи натрапили у горах на брили із древніми петрографами

Загублений світ

Брила зверху до низу була обмальована малюнками різної форми та глибини…

Владислав Корсунь вже 44 роки ходить в гори. По рідним українським Карпатам чоловік пройшов вже всі вершини. Але одне своє туристичне літо він запам’ятає назавжди. Владислав разом із друзями вирушив у похід до верхів’я річки Чорний Черемош. Проте назад туристи поверталися не звичним маршрутом, а незнайомою стежкою яку їм підказав місцевий, якого вони зустріли на своєму шляху. Там вони натрапили на дивний камінь, а коли придивилися до нього, то отетеріли – на ньому вони помітили дивний символ, схожий на перевернутий хрест.

«Сантиметрів десь два моху було на ньому. Ледве було видно ті написи. Повністю почистили його, подивились», - згадує мандрівник.

Придивившись уважніше вони побачили поряд ще одну брилу, обмальовану такими ж символами зверху до низу різної форми та глибини. Але вони мали дещо спільне – зверху усі ці символи були увінчані фігурами так, ніби на хрест одягнули шапку, а знизу у кожного було продовження, схоже на п’єдестал.

«Ми пофоткали камені і пішли собі. Зранку виклали фото у мережу і тут почалося таке – нам дзвонили звідусіль вчені і питали, де знаходиться це місце і навіть казали що все профінансують аби ми лишень показали», - каже Владислав Корсунь.

Виявилося, що написи на камінні – це щось на кшталт древніх петрограф, значення яких досі не розгадане. Чому – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Про розвиток світової медицини та яку роль у цьому відіграє Україна…
Дивитись більше